Project Description

Nyelviskola

Külső szemként érkeztünk egyik legutóbbi Ügyfelünkhöz is. Egy sikeres, több mint 20 éve működő nyelviskolával dolgoztunk együtt. Ügyvezető és Tulajdonos között az utóbbi hónapok alatt egyre feszítőbbé vált a véleménykülönbség:

Mi a gond a cégben: a TÚLTERHELTSÉG, vagy a TÚLFOGLALKOZTATÁS? Látszólag teljes ellentmondás.

Mi először kérdeztünk, meghallgattunk, jegyzeteltünk. Mit tapasztaltunk? A kollégák túlterheltségre és stresszre panaszkodtak. A tulajdonos az innovációt és hatékonyságot hiányolta, magasnak ítélte a létszámot, az ezzel együtt járó költségeket. Az ügyvezető pedig szeretett volna tisztán látni, objektív képet kapni a helyzetről.

Egyéni és fókuszcsoportos interjúkkal, online dolgozói és partneri elégedettség felméréssel objektív tükröt mutattunk a vezetőknek a cég jelenlegi állapotáról.

A diagnózist, és az eredményén alapuló fejlesztési javaslatunkat megmutattuk a vezetőknek. Az eredmények meggyőzték őket a változás szükségességéről. Hogy a változás fenntartható és hosszútávon működtethető legyen, a felsővezetéssel közös műhelymunkán akcióterveztünk. Konkrét feladatokhoz felelősöket és határidőket rendeltünk.

A kitűzött feladatok végrehajtásához eszközöket, módszereket, rendszereket mutattunk, tanítottunk be a szervezet több pontján. Minden érintettet bevontunk a közös gondolkodásba, ezért a kollégák magukénak érezték a projektet. És ettől működött. Nem kevésbé fontos lépés, hogy fél év múlva visszamegyünk, visszamérünk, ha kell, újratervezünk.

A folyamat így nézett ki. Ezt „öltöztetjük fel” és szabjuk testre minden egyes partnerünknél.

PROBLÉMA

Túlterheltség vagy túlfoglalkoztatás?

MÉRÉS

Egyéni és fókuszcsoportos interjúk, online dolgozói és partneri elégedettség felmérés

VÉGREHAJTÁS

Műhelymunkán akciótervezés a vezetéssel. Konkrét feladatokhoz felelősöket és határidőket rendeltünk. A kitűzött feladatok végrehajtásához eszközöket, módszereket, rendszereket mutattunk, tanítottunk be a szervezet több pontján.

Hasonló helyzetben van a cégem!
NÉHÁNY PARTNERÜNK

Dolgozzunk össze!

A TE PROJEKTED AZ MI KIHÍVÁSUNK
Kapcsolat