Karikás Péter

Karikás Péter
Ügyvezető partner
Mezei Dániel

Mezei Dániel
Tanácsadó
Dr Pataki Éva Eszter

Dr Pataki Éva Eszter
Coach, Tréner, Mediátor, Pszichiáter
Kiss Péter

Kiss Péter
Tréner
Arany-Barna Dóri

Arany-Barna Dóri
Tréner
Karikás Kriszta

Karikás Kriszta
Tréner, felnőttképzési szakértő
Madari Regina

Madari Regina
Projektmenedzser, tréner, tanácsadó
Török Regina

Török Regina
Projektmenedzser asszisztens, junior tréner

Karikás Péter

Miért választottam ezt a hivatást?

Apám rendszeresen emlegeti a következő történetet:
4 éves voltam, amikor a Tabánban sétált velem. Kellemes kora nyári délelőtt volt. Olyan, amikor az emberek szívesen csinálnak a szabadban mindent, amit nem feltétlenül kell zárt helyen. (Khm…) Így tett az a fiatalember is, aki a teniszpályák melletti hőközpont szervízútján elmélyülten szerelte olajos munkásoveralljában fekete-piros fényezésű, gazdagon krómozott Pannónia T5 motorját. Néha mormolt valamit magának, és úgy tűnt, hogy egyáltalán nem vesz tudomást a külvilágról. Tényleg így lehetett, mert azt sem vette észre (legalábbis nem adta semmi jelét), hogy én a háta mögé somfordáltam, és leguggoltam. Kicsit oldalvást, hogy lássam, mit csinál. Apám kíváncsian nézte, hogy mi lesz ebből. Elhatározta, hogy nem avatkozik közbe. 40 percig bírta. Közben én egy szó nélkül, gyakorlatilag azonos testhelyzetben, folyamatosan figyeltem a fiatalembert. Ideje volt ebédelni, ezért csöndesen odajött, megfogta a kezem, és finoman elvezetett a rántotthús-sültkrumpli kombó irányába.

Jelentem, így maradtam: a megismerés, kíváncsiságom kielégítése, a folyamatos tanulás motivál. Motivációm életem legfontosabb szerepeit is meghatározza: a magánéletben apa, férj, fiú, testvér, rokon és barát, motoros, utazó, gombász és túrázó, futó és még megannyi. A munkában pedig tréner, tanácsadó, coach, munkatárs, vezető, tulajdonos. Amikor dolgozom, az ügyfeleink és tréning résztvevőink megismerésére, és a közös fejlődésre hajtok. Akkor vagyok elégedett, ha a projektjeink során mindenki tanul magáról, a másikról, a Világról, és ettől jobb lesz cégnek, munkatársnak, tulajdonosnak, vezetőnek, egyszóval mindenkinek.

Mezei Déniel

Mezei Dániel vagyok és bemutatkozásként szeretnék olyan dolgokról írni, ami nem szigorúan a sportriporteri pályafutásomról szól. Persze az is zajlik, hiszen a MotoGP és a Superbike futamait közvetítem rendszeresen. Ám talán kevésbé köztudott, hogy sok minden mással is foglalkoztam az elmúlt években.
Mindig is érdekelt a média és a társadalom viszonya. Szakmám mellett talán ezért is szereztem politikai kommunikációs és politológus végzettséget. Mivel benne éltem, belülről is láttam, hogy miként alakítja a média, miként alakítják a médiumok, médiaszereplők a társadalmat és fordítva. Azt is láttam, tapasztaltam, majdnem azt írtam, gyakoroltam, hogy milyen eszközökkel.
Fontos kérdés: Milyen hatások érik a nézőt, hallgatót, milyen online vagy éppen más marketing, politikai marketing fogások tesznek igazán sikeressé egy-egy embert, vállalkozást, egyesületet vagy pártot? Évek óta vágytam arra, hogy egy nagy szervezet kommunikációját, PR tevékenységét segítve kipróbáljam, hogy az a tapasztalat, amelyet 25 éves televíziós pályafutásom – közben rádiós valamint online megbízásaim során megszereztem – alatt magamba szívtam, miként hasznosítható az stúdiókon kívül. Ezért is tanítottam a Corvinus Egyetemen, majd lettem a Testnevelési Egyetem PR és marketing vezetője.

Szokták mondani, hogy gyakorlat teszi a mestert. Ez igaz is, ám nem mindegy, hogy ki milyen gyakorlat által és milyen brandként válik “mesterré”. Nem mellékes, hogy miként szervezzük saját és cégünk PR tevékenységet és kommunikációját. Ebben szeretnék és talán tudok is segítséget nyújtani hazai szereplőknek, akik szeretnének kilépni az árnyékből és megmutatni, hogy ők és cégük miért érdemel lényegesen nagyobb figyelmet annál, mint amennyi eddig jutott számukra.

Dr Pataki Éva Eszter

Coach, Tréner, Mediátor, Pszichiáter

„Célom, hogy tréningjeim során a résztvevők a mindennapokban jól használható eszközök mellé a személyes odafigyelést, önismeretük fejlődésének lehetőségét is megkapják. Így válik számukra élménnyé a tanulás…”
20 éve kezdtem pszichiáter pályafutásomat: fő vezérfonalam, hogy nem csak a megoldandó problémára koncentrálok, hanem a teljes embert látom. Célom, hogy ügyfeleim átmeneti javulás helyett hosszútávra ható, pozitív változásokat tapasztaljanak meg.
Az elmúlt évek során klienseim között fellelhetők életvezetésükben elakadt egyének, családok, egyetemisták, cégvezetők, közszereplők, képzésben levő szakorvosok, illetve coach-ok.
Angliai munkavállalásom befejezése óta (2015 július) szakmai tevékenységem előterében  a coaching, mediáció, illetve kiscsoportos tréningek vezetése áll. Jelentősebb céges ügyfeleim: ENSZ Menekültügyi Főbiztosság, Central Médiacsoport Zrt., Duna Medical Center
Nagy tapasztalattal rendelkezem a következő témaköröket illetően: asszertív jelenlét és kommunikáció, konfliktuskezelés, érzelemkezelés/önismeret, vezetői készségfejlesztés, célok kijelölése, munkatársak motiválása, delegálás, stresszkezelés.

Kiss Péter

Tréner

Drámapedagógus vagyok, húsz éve tanítok Waldorf-iskolában. Vezetek dráma kurzusokat felnőtteknek, és mintegy harminc színdarabot rendeztem különböző korú színészekkel. A dráma mellett angolt tanítok, fordítok, mentori végzettségem van, és komoly tapasztalatokat szereztem a minőségbiztosítás terén. Dráma alapú tréningjeim leginkább a csoportdinamika, az önismeret, az önkifejezés, az érzelmi intelligencia és a kommunikáció fejlődését szolgálják, alkotói élményt, és nem utolsó sorban örömet nyújtanak. Rengeteget fogunk nevetni. Kurzusaim legfőbb erőssége, hogy szinte észrevétlenül tudom közel vinni a színházat, a drámajátékot olyanokhoz is, akik ezt korábban nem tudták magukról elképzelni. Mindezt akár angolul is.

Arany-Barna Dóri

Tréner

Mindig is, és minden feladat mögött az ember érdekelt, ezért is készültem pszichológusnak, majd később trénernek. Hiszek a fejlődésben és a fejlesztésben. A főiskola után tréner-, majd coach képzőt végeztem. Ezután 4 évig dolgoztam trénereként. Kedvenc témáim az asszertív kommunikáció, konfliktuskezelés, ügyfél-kommunikáció és érzelmi intelligencia lettek. Ezt csinálom napközben… Éjjelente viszont már 13 éve basszusgitárosként a punk-rock zenekarommal járjuk az ország klubjait. Imádok utazni (főleg oda, ahol pálmafák nőnek), és egy szuper cuki 2 éves kisfiúnak vagyok boldog anyukája.

Karikás Kriszta

Tréner, Felnőttképzési szakértő

Egész gyerekkoromban szüleim szavai visszhangzottak a fejemben: „Te mindig új dolgokat akarsz kipróbálni, százféle tevékenységbe belefogsz!”. Kíváncsiságom kielégíthetetlennek tűnt és tűnik a mai napig. Imádok tanulni, tapasztalni.  Az érdeklődésem a kézzelfogható kreatív alkotó folyamatok mellett egyre inkább az önkifejezés, önfejlesztés területére irányultIdőközben egyre fontosabbá vált számomra, hogy az átélt, megtanult ismereteket megosszam másokkal. Így lettem tréner sokévi multiközgazdászmajd tanítói háttérrel3 lányom gondoskodás, türelem, kitartás, következetesség erényeket erősítbennem – amiért nagyon hálás vagyok nekik. A család jelenti számomra a biztonságot, mindennek az alapját. 

Madari Regina

Projektmenedzser, tréner, tanácsadó

Hogy ki vagyok én? Egy élménykereső, tapasztalatokat bezsebelő kalandor, a soha véget nem érő tanulás és fejlődés elkötelezett képviselője, az emberi kapcsolatok és kommunikáció jelentőségének hírnöke, a jövő szervezeteinek, munkahelyeinek és munkavállalóinak fejlődéséért, jóllétéért aktívan tevékenykedő tréner, az emberekhez való kapcsolódás élményét kereső pszichológus. Egy hobbifutó a Margit-szigeten, egy kettlebell-t emelgető sportkedvelő, egy palacsintaimádó jóbarát és gondoskodó társ.

Mi a hajtóerőm? Úgy hiszem, hogy a dinamikusan változó világunkkal nekünk is fel kell vennünk a versenyt, és változnunk, alkalmazkodnunk kell a környezeti kihívásoknak megfelelően. A változáshoz való alkalmazkodás kulcsát a tanulásban, fejlődésben találtam meg. Munka- és szervezetpszichológusként legfőbb hajtóerőm az emberek személyes és szakmai életének támogatása kommunikációs, konfliktuskezelési, együttműködési, vezetői, generációs (én még megannyi) készségeik fejlesztésével, szemlélet- és attitűdformálással, újszerű digitális eszközök, technikák megismertetésével.

Van egy álmom: egyszer minden munkahelyen nyitott, elfogadó, empatikus, türelmes, önreflektív munkatársak működnek majd együtt egy közös cél érdekében. Én ezért dolgozok nap mint nap!

Török Regina

Projektmenedzser asszisztens, junior tréner

Gimnázium első évében, ahol matematika tagozatos voltam egyik nap hazamentem azzal az ötlettel a családomhoz, hogy én pszichológus szeretnék lenni a jövőben. Nem igazán értették, hogy a reál beállítottságomhoz miért nem választok mérnöki, esetleg közgazdaságtani szakmát, de én tántoríthatatlan voltam. Kitűztem célként és addig számoltam a felvételi pontokat, amíg fel nem vettek a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia szakára. Ettől fogva azt éreztem, megérkeztem oda, ahova valójában tartozok. Kutatásokban veszek részt a pozitív pszichológia témáiban, előadásokat tarthatok szakmai konferenciákon és emellett a gyakorlatban is használhatom a tudásomat. A Green Fox Academy Kft.-nél Szervezetpszichológus gyakornokként igazán lehetőségem volt egy növekvő szervezet mindennapijaiba belelátni. A munkavállalók teljes életciklusát végigkövethettem, ahol egy pszichológus, szervezetfejlesztő szerepeket kaphat azok pozitívumaival és nehézségeivel egyaránt: részt vettem a kiválasztási folyamatokban, onboarding folyamatokat fejlesztettem és vezettem, csapatépítő programokat és belső tréningheteket szerveztem, tréningeken hospitáltam, valamint az offboarding folyamatok is az én szerepeim közé tartoztak.
Számomra a pszichológia nem munka, hanem egy álomszakma.

Dolgozzunk össze!

A TE CÉLOD A MI KIHÍVÁSUNK
Kapcsolat